Muziekvereniging
Agenda De Bazuin:
  • No upcoming events
AEC v1.0.4
Opleidingen
Als vereniging is de Bazuin natuurlijk steeds bezig met het werven van nieuwe leden. Dus speel je een instrument of lijkt het je leuk een instrument te bespelen? De Bazuin heeft voor jou iedereen een perfecte opleiding. Neem contact met ons op of kijk eens op onze opleiding pagina.
Word DONATEUR!

Muziek hangt in de lucht en dat moet zo blijven! Word donateur van muziekvereniging De Bazuin.

Klik hier om donateur te worden.

Malletband van De Bazuin blijft presteren

Op 26 oktober j.l. nam de malletband van MUZIEKVERENIGING De Bazuin uit Schoonebeek deel aan het podiumconcours in het Sportcentrum te Drachten.

Het was al weer een hele tijd gelden dat men voor het laatst deelnam aan een podiumconcours. Een podiumconcours heet zo omdat er hoofdzakelijk concertnummers gespeeld worden en in principe op een podium in een theateromgeving.

Men kiest er de laatste tijd steeds meer voor om deze concoursen in sportaccommodaties te houden omdat deze concoursen nogal wat logistieke uitdagingen kent. De Bazuin ging bijvoorbeeld met een vrachtwagen vol instrumenten op pad en dat zet je nu eenmaal gemakkelijker weg in een sporthal waar je met behulp van scheidingswanden veel sneller kunt opbouwen en wisselen van deelnemers dan in een theateromgeving.

Door de komst van enkele nieuwe leden de laatste jaren en de doorkomst van enkele jeugdleden heeft de malletband verleden jaar al het plan opgepakt om toch weer eens naar een podiumconcours te gaan.

Dat plan werd verleden jaar al gestalte gegeven door deelname aan het festival in Rastede waar men ruim boven de 92 punten scoorde, een flinke motivatie het ook eens op een regulier concours te proberen. Dus werd dit jaar aangemeld voor het bondsconcours op 26 oktober van de KNFM in Friesland. Om te wennen aan de omstandigheden in een sporthal, hadden ze o.a. een repetitiedag in een sportzaal en werd deelgenomen aan een try-outconcert van 4 malletbands in Appingedam op 5 oktober 2013.

Op het concours in Drachten deden in totaal 12 slagwerkensembles mee, uitkomende in de 4e tot en met de 1e divisie, komende uit alle windstreken van Nederland. De malletband van De Bazuin kwam uit in de 2e divisie.

Op een concours moet je een deel van je optreden spelen waarbij je moet kiezen uit een aantal nummers uit een vastgesteld repertorium en in de divisie waarin je uitkomt. Men noemt dat dan de ‘verplichte’ nummers. Het optreden moet worden aangevuld met één of meerdere nummers naar eigen keuze maar ook die nummers moeten dan wel weer in die lijst staan of in een hogere divisie. Dat heet het ‘vrije gedeelte’. Totaal mag een optreden niet langer duren dan 30 minuten.

De twee nummers die De Bazuin ten gehore bracht werden door de jury gewaardeerd met 90,00 punten voor het verplichte deel en met 90,09 voor het vrije deel, gemiddeld ruim 90 punten. Een score die boven verwachting goed was.

Met minimaal 85 punten heb je het recht op promotie naar een hogere divisie, de malletband behaalde met de score van ruim 90 punten dan ook promotie en boven de 90 punten levert dat ook nog een onderscheiding op.

De uitslagen van het concours waren als volgt:

Vereniging Plaats Verplicht Vrij Score Toegekende prijs
4e Divisie          
Stedelijk Muziekvereniging Nieuw Leven Winschoten 81.17 79.67 80.42 1e pr.
Koninklijke Muziekvereniging Apollo De wijk 76.50 76.83 76.67 2e pr.
Muziekvereniging Linfano Linschoten 85.33 85.67 85.50 1e pr + promotie
Fanfare Sint Cecilia Zijtaart 95.00 95.00 95.00 1e pr. + promotie + onderscheiding
3e Divisie          
Muziekvereniging Crescendo Sleen Sleen 83.00 83.00 83.00 1e pr.
Harmonie Wilhelmina Pannerden 83.67 82.33 83.00 1e pr.
Chr. muziekvereniging David Oosterwolde 81.33 81.50 81.42 1e pr.
2e Divisie          
Malletband – MUZIEKVERENIGING. De Bazuin Schoonebeek 90.00 90.17 90.09 1e pr. + promotie + onderscheiding
Harmonie St. Caecilia Gendt Gendt 92.17 91.83 92.00 1e pr. + promotie + onderscheiding
Koninklijke Harmonie L’ Union Bladel 76.83 77.67 77.25 2e pr.
1e Divisie          
Chr. muziekvereniging Concordia Middelstum 85.83 85.50 85.67 1e pr.
Muziekvereniging Koningin Wilhelmina Delfzijl 95.00 92.83 93.92 1e pr. + onderscheiding + R/W/B. wimpel
Sponsorkliks
Klik op bovenstaande logo en sponsor DE Bazuin. Doe uw internetaankopen via deze link. Het kost u niets en het levert ons een kleine provisie op.
Vrienden van De Bazuin
De vrienden van de Bazuin is een groep vrijwilligers die zich vooral bezighoud met het organiseren van acties voor De Bazuin. Wilt u meer informatie over de vrienden van de Bazuin ontvangen of wilt u zich bij de vrienden van de Bazuin aanmelden? neem dan contact met ons op.